E-mu Emulator Sampler User Forum for the EIII EII EI and EIII XP - SP12 Question

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
August 18, 2017, 09:23:44 AM
Home Help Search Login Register
News: Want to register? Then please don't use a Hotmail, Yahoo or Gmail address. They'll block the activation email.
Still having problems activating your account? Send an email to: EIII @ telenet.be

+  E-mu Emulator Sampler User Forum for the EIII EII EI and EIII XP
|-+  General Category
| |-+  Drumulator General Discussion
| | |-+  SP12 Question
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: SP12 Question  (Read 2951 times)
Futureman
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 94



WWW
« on: February 27, 2011, 10:39:30 PM »

I just recently bought a non working SP12 Turbo

I fixed it up, so that it works perfectly now (Bad Ram IC + a few other faults) , but now I've got one question for SP12 owners.

Can you monitor the sample while recording etc?

Sometimes on mine, the signal can be heard, but then it fades away etc.. other times, it's just barely heard in the background and thin + distorted.

Cheers
Mike
Logged

I approve of this message.
Elmbeatz
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 906


Official E-Mu Addict


WWW
« Reply #1 on: February 28, 2011, 03:06:22 AM »

I think you cannot monitor the sample input.
Logged
gertie
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 61


« Reply #2 on: February 28, 2011, 11:37:26 AM »

thats normal for emax1 and sp12, sp1200 - distorted sounding sample monitoring

http://sp1200.myfastforum.org/viewtopic.php?t=489&start=0

Logged
Futureman
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 94



WWW
« Reply #3 on: March 01, 2011, 11:07:52 PM »

That does seem very odd.. I can understand no sampling input, but to have a sometimes working sampling input seems very odd.

I'll have a look at the schematics, but I can't imagine it would be too hard to implement on the SP12.. worst case scenario would be an op-amp, best case a resistor taking the signal from after the gain stage to the main output.

I did find that Forat can do this mod for the SP12 & SP1200.. I'm sure it's not going to be too tricky. I'll report back.

(Also, any reason we don't have a SP1200 & SP12 section here?)
Logged

I approve of this message.
Elmbeatz
Hero Member
*****
Offline Offline

Posts: 906


Official E-Mu Addict


WWW
« Reply #4 on: March 02, 2011, 02:56:01 AM »

...
(Also, any reason we don't have a SP1200 & SP12 section here?)

Good Point.
I think the reason is, that the SP-12 was originally called Drumulator II..
Logged
gertie
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 61


« Reply #5 on: November 26, 2011, 09:14:33 AM »

any news futureman?
Logged
iloveemus
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 8


« Reply #6 on: March 08, 2013, 01:05:19 PM »

forat has a service charging 175 for the mod, but any one been able to diy the mod?

couldn't you simple wire the sample input to the mixout jack? a few wires?

Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

E-mu Emulator Sampler User Forum for the EIII EII EI and EIII XP - SP12 Question

SEO light theme by © Mustang forums. Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines