E-mu Emulator Sampler User Forum for the EIII EII EI and EIII XP - Emax OLED

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
August 18, 2017, 10:20:42 PM
Home Help Search Login Register
News: Want to register? Then please don't use a Hotmail, Yahoo or Gmail address. They'll block the activation email.
Still having problems activating your account? Send an email to: EIII @ telenet.be

+  E-mu Emulator Sampler User Forum for the EIII EII EI and EIII XP
|-+  General Category
| |-+  Emax Technical Issues / Tips
| | |-+  Emax OLED
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Emax OLED  (Read 3680 times)
midipuppies
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 302



« on: January 13, 2015, 05:18:06 PM »

Hi all, I asked this of the Yahoo Emax community, but I have had no replies...

Can anybody suggest a certain model of oled for the Emax/II? I am hoping to find something that does not require drilling and/or grinding of any kind. Soldering a few jumper wires is not really an issue. Just looking for the latest info on choices.

Thanks in advance,

Jay
Logged

The problem is not the problem.
Your attitude toward the problem is the problem.
who
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 189


« Reply #1 on: January 13, 2015, 08:12:14 PM »

I think this is what you're after:

https://www.youtube.com/watch?v=nViPMugqAj8

https://www.youtube.com/watch?v=VmO_0W9Zdck

I have not been able to find these, so please report back if you can!
Logged
midipuppies
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 302



« Reply #2 on: January 14, 2015, 08:09:19 AM »

Yes I've seen those before. The guy that made those videos is one of the moderators on the Emax Yahoo group. They did a group buy of custom displays that had the pins on the end, not the top. That's why I was asking that group if any other manufacturers has been seen since then with the specs needed for a drop in replacement.
I will most likely get the model they used but without the pins in the correct spot.
I will have a better look around, as displays are getting cheaper and more plentiful by the day, to see if I can find an exact match, but it looks as if quite a few people have spent a lot of time and effort doing the same - kind of like the search for a new EIII PSU Smiley

Jay
Logged

The problem is not the problem.
Your attitude toward the problem is the problem.
emax2
Jr. Member
**
Offline Offline

Posts: 14


« Reply #3 on: January 28, 2015, 12:47:24 PM »

be very careful,

https://www.youtube.com/watch?v=KH5TxvlPDik
Logged
who
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 189


« Reply #4 on: January 28, 2015, 09:04:30 PM »

What is up with the creepy audio in that video?Huh  Reminds me of The Ring.
Logged
ifiwasyouillhelp
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #5 on: February 19, 2015, 04:52:45 PM »

https://www.youtube.com/watch?v=EeJupdU4ILI

my oled install is not working,

any one care to help?

its a 16 straight oled so i directly soldered to the rack backplate but on boot it shows ok, then i get a jumbled mess?

any ideas whats going on?

Logged
lunatic
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 104



WWW
« Reply #6 on: February 22, 2015, 08:49:55 PM »

I had this on my EII. I solved it by replacing the hex inverter with an LS chip.
Logged

E-mu Emulator II + HD, E-mu EMAX, E-mu SP-12, E-mu Esi 32, Dynacord ADD-one + ADD-drive, Simmons Clap Trap, Moog Slim Phatty, Juno 106, OB Matrix 6R, OTO Biscuit
ifiwasyouillhelp
Newbie
*
Offline Offline

Posts: 3


« Reply #7 on: February 23, 2015, 09:27:11 AM »

Hi Lunatic, (nice name by the way).

Im a serious novice when it comes to electronics but where can i find where the hex inverter is? what does it look like ? where is it located?

also what is a ls chip and where can i buy one from?

Thanks

Logged
lunatic
Full Member
***
Offline Offline

Posts: 104



WWW
« Reply #8 on: February 24, 2015, 08:49:05 AM »

The inverter is a chip an part of the logic board. http://en.wikipedia.org/wiki/Inverter_%28logic_gate%29

The one I used for the EII was sold on ebay as this gibberish on the display seems to be a known issue. Unfortunately i don't know where the inverter is located in the emax and i am quite a noob too, when it comes to ICs and so on. It just happened that i can solder. Never had issues with SP-12's when changing display and haven't heard about emax troubles either. Here is where i got that inverter thing from: http://eiiiforum.com/index.php?topic=2619.msg9910#msg9910

Good luck to you!
Logged

E-mu Emulator II + HD, E-mu EMAX, E-mu SP-12, E-mu Esi 32, Dynacord ADD-one + ADD-drive, Simmons Clap Trap, Moog Slim Phatty, Juno 106, OB Matrix 6R, OTO Biscuit
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

E-mu Emulator Sampler User Forum for the EIII EII EI and EIII XP - Emax OLED

SEO light theme by © Mustang forums. Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines